Wat nou als jij geliefden in het buitenland hebt wonen, denk aan dat nichtje in Australië of jouw beste vriend(in) in Amerika? Dan is het natuurlijk superleuk om via jouw laptop of smartphone contact met hen te onderhouden. De technologie zorgt ervoor dat jullie elkaar kunnen horen en zien, zelfs als jullie aan de andere kant van de wereld wonen. Contact onderhouden met jouw dierbaren is belangrijk. Maar wat nou als je plots komt te overlijden, of nog erger, als één van hen komt te overlijden. Vaak is het lastig om binnen een paar dagen naar het andere land te vertrekken om de uitvaart bij te kunnen wonen. Voor sommige mensen is een vliegticket zelfs te duur. Waarom zou je dan niet kiezen voor de uitvaart digitaal bijwonen? In dit artikel lees je er meer over.
Via een livestream kun je een uitvaart digitaal bijwonen
De mogelijkheid om een uitvaart digitaal bij te wonen is er niet alleen voor mensen uit het buitenland. Iedereen die geen mogelijkheid heeft om de uitvaart te bezoeken, kan gebruikmaken van deze manier. Denk aan een oma die slecht ter been is of in tijden dat het Coronavirus ervoor zorgt dat men niet naar uitvaarten toe kan en mag komen. Deze mogelijkheid is bedoeld om mensen toch afscheid te laten nemen, op momenten dat zij fysiek niet aanwezig kunnen zijn. Elk mens heeft de behoefte aan afscheid nemen wanneer iemand van wie zij zielsveel hielden komt te overlijden. Uit onderzoek is gebleken dat afscheid nemen zelfs erg belangrijk is in het rouwverwerkingsproces.
In veel auditoria is de mogelijkheid voor het live uitzenden van een uitvaart aanwezig. De digitale gasten ontvangen een speciale link waarmee zij de uitvaart kunnen bekijken. Dit gebeurt in een goed beveiligde internetomgeving, zodat andere internetgebruikers er niet bij kunnen. Het zien van de dienst en bekende gezichten helpt enorm.
Een aantal tips om het mogelijk te maken om een uitvaart digitaal bij te wonen
Wanneer je ervoor kiest om jouw uitvaart digitaal via een livestream uit te zenden, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Ten eerste is het belangrijk dat iemand aan jouw gasten laat weten dat jouw uitvaart opgenomen wordt en op internet wordt uitgezonden. Wanneer elke gast hiervan op de hoogte is, kunnen zij zelf bepalen of zij, al dan niet door privacy gerelateerde redenen, de zaal willen betreden. Je zou dit op kunnen lossen door een deel van de zaal voor mensen in te richten die niet op beeld willen verschijnen. Daarnaast is het goed om sprekers of de ceremonieleider van tevoren toestemming te vragen voor het filmen van de uitvaart. Wanneer zij akkoord zijn, kan jouw uitvaart online worden uitgezonden. Zorg er wel altijd voor dat je de akkoorden per mail of in een andere vorm van geschrift ontvangt. Op die manier kan men jouw uitvaart digitaal bijwonen.
Allesoveruitvaartverzekeringen.nl laat jou verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken
Nu je meer weet over de mogelijkheid om een uitvaart digitaal bij te wonen, wil je dit misschien ook tijdens jouw eigen uitvaart implementeren. Wist jij dat je een uitvaartverzekering kunt afsluiten? Je betaalt een maandelijkse premie voor een bepaald verzekerd bedrag. Dit verzekerde bedrag komt vrij op het moment dat jij komt te overlijden. Hiermee betalen jouw nabestaanden voor jouw uitvaart. Je voorkomt hiermee dat zij voor de kosten van de uitvaart opdraaien. Op die manier kunnen zij je het afscheid geven wat je voor ogen had. Doordat steeds meer mensen een uitvaartverzekering afsluiten, komen er steeds meer verschillende verzekeraars op de markt.
Hoe handig zou het zijn als jij een uitvaartverzekering kunt vergelijken? Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl kun jij eenvoudig en snel meerdere verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo ben je ervan verzekerd dat je voor een verzekeraar kiest die bij jouw situatie past.
- Uitvaart Atzo Nicolaï, de oud-minister is overleden - augustus 22, 2020
- Crowdfundactie voor doodgestoken Alice (15) is geslaagd - augustus 19, 2020
- Uitvaart Henk Wullems, de ex-voetbaltrainer is overleden - augustus 18, 2020
Overzicht inhoud