Het Vondelpark in Amsterdam was zaterdag 9 augustus 2020 de plek waar Libanezen expats en Amsterdammers de slachtoffers van de explosie in Beiroet herdachten. Eerder die week kwamen honderden personen om het leven doordat er een heftige explosie in de haven van Beiroet plaatsvond. In totaal vielen er 155 doden en duizenden mensen raakten gewond. Verder zijn vele huizen verwoest en zijn op dit moment honderdduizenden mensen dakloos geraakt. Het herdenken van de slachtoffers zorgt ervoor dat er steun en liefde betuigd werd.
De wake in Amsterdam
Er werd een zogenaamde wake in het Vondelpark georganiseerd waar mensen hun verdriet en medeleven konden uiten. Een wake is een herdenking voor mensen die om het leven zijn gekomen en mensen die op dit moment nog voor hun leven liggen te vechten in één van de Libanese ziekenhuizen. Het verdriet en ongeloof in het Vondelpark is enorm.
Er kwamen Libanese expats, Libanese Nederlanders en nog veel meer mensen op de wake af die samen de slachtoffers van de explosie in Beiroet wilden herdenken. Tracy Saad, de medeorganisator van de wake vertelde dat haar haar huis in Beiroet compleet verwoest is en dat één van haar beste vrienden ook geen woonplek meer heeft. Zij vraagt zich hardop af waarom het heeft moeten gebeuren en hoe de explosie tot stand kon komen.
Vervolgacties om de getroffenen in Beiroet bij te staan
Tracy Saad liet weten dat ze het niet alleen bij een wake in het Vondelpark willen houden. De organisatie is bezig om een inzamelingsactie voor de getroffen mensen in Beiroet te organiseren. Tijdens de wake konden bezoekers en herdenkers al tassen met spullen om te doneren achterlaten. Dit was een mooi initiatief en tot nu toe waren er al zestig tassen gedoneerd. Het Rode Kruis heeft ook een gironummer geopend waarop mensen geld kunnen doneren.
Op welke manier herdenk jij het liefst jouw dierbaren?
Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl vinden wij dat het herdenken van mensen die je bent verloren een mooie manier is om jouw steun en liefde over te brengen. Er zijn verschillende manieren om dierbaren en slachtoffers van rampen of een ongeluk te herdenken. Deze manieren om te herdenken zijn uniek en verschillen vaak zelfs per cultuur. Het belangrijkste is dat jij je fijn voelt bij de vorm van herdenking die je uitvoert. Het kan een grote steun zijn wanneer anderen zien dat je aan hen denkt en dat je liefde en troost hun kant op stuurt.
Herdenkingen kunnen uit samenkomsten bestaan met muziek of een toespraak. Een stille tocht is ook een vorm van herdenking. Verder kunnen er bijvoorbeeld bloemen worden gelegd op een bepaalde plek die met het slachtoffer te maken heeft. Mensen zijn vaak creatief om een herdenking te bedenken die bij de overledenen past. Vandaar dat het vaak om unieke en mooie acties gaat die als doel hebben om steun en kracht bij elkaar te vinden. Met een herdenking steek je vaak de ander een hart onder de riem.
- Uitvaart Atzo Nicolaï, de oud-minister is overleden - augustus 22, 2020
- Crowdfundactie voor doodgestoken Alice (15) is geslaagd - augustus 19, 2020
- Uitvaart Henk Wullems, de ex-voetbaltrainer is overleden - augustus 18, 2020
Overzicht inhoud