Pas bij gemiddeld 37,5 jaar denken aan de uitvaartverzekering

Hoewel er door elke uitvaartorganisatie en elke verzekeraar aangegeven wordt dat het verstandig is zo jong mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten, doen we dat nog steeds niet. In de praktijk blijkt dat pas na bepaalde levensgebeurtenissen de focus ook op de uitvaartverzekering komt te liggen. Daardoor blijven we per maand relatief veel premie betalen voor deze verzekering.

Denken aan de uitvaartverzekering: pas als we vader of moeder zijn geworden of een huis hebben gekocht

Dat we pas bij gemiddeld 37,5 jaar denken aan de uitvaartverzekering, heeft te maken met bepaalde levensgebeurtenissen. We kopen een huis en we worden vader of moeder. Pas dan gaan we nadenken over de toekomst en dus ook over de dood. Het is best logisch dat hoe ouder je wordt, hoe meer je na gaat denken over de dood. Pas op relatief latere leeftijd vragen we ons zelf af of we de zaken wel goed geregeld hebben en gaat een verzekering spelen in het besef dat we de nabestaanden niet met financiële tegenvallers op willen zadelen.

Idealiter sluit je al op je achttiende een verzekering af

Idealiter heb je er als je 37,5 jaar bent al een kleine twintig jaar verzekeringspremie voor de uitvaartverzekering betaald. Want als je relatief zo weinig mogelijk premie wilt betalen, dan sluit je op je achttiende al een verzekering af. Op die leeftijd echter, willen we kennelijk nog niet aan de dood denken. En hoe later je een uitvaartverzekering afsluit, hoe hoger de premie wordt. Begin je op je achttiende, dan kun je al vanaf 8 euro per maand een prima uitvaartverzekering regelen. Ben je zestig plusser en sluit je een verzekering af, dan ben je zomaar 30 euro of nog (heel) veel meer kwijt. En dat maakt nogal verschil.

Omdat er geen verschuiving plaatsvindt en we nog steeds niet op jongere leeftijd al een verzekering afsluiten, gaan er stemmen op om het verkiezingsproces gemakkelijker te maken.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie